Как се справят учителите с виртуалните класни стаи?

0
Как се следи за правопис, когато домашните се пишат на компютър с наличието на автокоректор?
Как се следи за правопис, когато домашните се пишат на компютър с наличието на автокоректор? Видео: btv

Заради въведените и удължени противоепидемични мерки с цел ограничаването на разпространението на COVID-19, дните до 12 април 2020 г. ще бъдат неприсъствени в училище.

Стана ясно, че обучението на учениците ще продължи дистанционно – в електронен вариант онлайн.

 Снимка: btvnovinite.bg

В III „а“ клас в 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ по математика се учи деление с опашка, предава bTV.

Тази седмица освен преговарянето на вече изучения материал, започна и преподаването на нови знания онлайн. Всяко училище и всеки преподавател ще изготви схема за да навакса пропуснатите учебни дни.

Началният учител Вяра Петрова обясни, че е направила споделен файл в „Гугъл диск“, който използва за дъска. По този начин учениците виждат през цялото време какво пише преподавателят.

По преметите, за които онлайн обучението не е ефективно, учениците ще трябва да разработват различни проекти.

 Снимка: btvnovinite.bg

Има различни сценарии, които сме разработили в зависимост от това, кога се възстанови учебния процес. За нас е важно учебният процес да въври в съзвучие с предвиденото по учебна програма“, подчерта Евгения Костадинова от Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“.

Така например остава въпросът как се следи за правопис при най-малките, когато домашните се пишат на компютър с наличието на автокоректор?

 Снимка: btvnovinite.bg

Според Вяра Петрова коректорът е факт, но от нейна гледна точка той е бонус към децата, тъй като показва как правилно се изписва думата.

Понеже е различна от обичайната обстановка - това прави впечатление и те запомнят правилния правопис“, допълва учителят.

 Снимка: btvnovinite.bg

Ако учениците от I до IV и в XII клас се върнат на училище на 13-ти април, ще имат месец и половина, за да наваксат целия изпуснат материал и да им бъде оформен успехът.

Големият въпрос е какво ще се случи, ако неочакваната ваканция бъде удължена след това.

Сузана Маданска е ученичка в XII клас от село Чепинци, Община Рудозем, казва че понякога среща трудности с онлайн обучението.

Те са свързани с предаването на домашните в срок, тъй като понякога технически е по-трудно набирането, има проблем с интернет връзката заради претоварване.

„Опитваме се максимално положително, без много стрес, осъзнаване и приемане най-вече“, разказва Сузана.

Сузана и нейният клас не се притесняват за абитуриенския бал. В края на минала година решават да го отменят. Вместо това били на ексурзия в Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари