Как се плащат заеми и заплати по време на извънредно положение?

2
Най-назрял засега изглежда въпросът с вноските към банките
Най-назрял засега изглежда въпросът с вноските към банките

Банско продължава да е под пълна карантина.

Ограниченията блокираха не само хората, но и много от предприятията в града, които няма как да функционират в условията на карантина. Загубите изглеждат неизбежни, но все още предприемачите се надяват да избегнат фалитите. Основните притеснения на собствениците са свързани с финансовите задължения към банките, защото в момента е много трудно те да се покриват.

Откакто градът е под карантина, под карантина е и бизнесът на Георги Делиев. Производството е спряло и проблемите се трупат един след друг. Най-назрял засега изглежда въпросът с вноските към банките, предава NOVA.

Натискът към ковачницата на Делиев обаче не идва само от банките. Фирмите-контрагенти също очакват готовите изделия, които са поръчали, защото в противен случай, спазвайки чистата пазарна логика, не са готови да превеждат пари.

„Ние сме с договори, които са до края на октомври. Колега ми каза, че на 23 е трябвало да отпътува негов тир за Германия. Цял тир с играчки, който той няма какво да направи. Германците звънят и питат защо не го изпращаш, той обяснява, че ние сме блокирани и не можем да го изпратим. Тези неща, като не се случат в един момент, няма да има пари за никого. Аз разбирам, че човешкият живот е преди всичко, но да не стане така после да мине кризата, да отшуми, да се справим с вируса и после пък да умираме от глад”, посочи Делиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари