Как се печелят милиони в свободното време?

0
Съветът "Ако вярваш в нещо, отдай му се на 100%", е ужасен
Съветът "Ако вярваш в нещо, отдай му се на 100%", е ужасен

"Много хора казват "Ако вярваш в нещо, отдай му се на 100%", казва Сисън Лий.

"Аз смятам, че това е ужасен съвет". Така през 2016 година, през първата година от основаването на неговата стартираща компания 82 Labs, Лий продължава да работи като продуктов мениджър в Tesla.

Все пак през втората година напуска, за да се фокусира върху продукта си: американска версия на южнокорейски цярове срещу махмурлук, които му помагат по време на ваканцията му в Сеул. През април т.г. той отчита 8 милион долара финансиране, което оценява компанията на 33 милион долара, предава Bloomberg, цитиран от Money.bg.

Как го постига?

След бързо търсене в Google той достига до "тайната" съставка в корейските напитки - дихидромирицетин, който може да бъде намерен в японските стафидови дървета. Той се свърза с водещия изследовател - Жинг Лиан, професор в Южния университет на Калифорния - като неофициален консултант.

Втората стъпка е да се увери, че има пазар. Той създава сайта thehangoverdrink.com, слага снимки на фалшив продукт и го разпространява във Facebook. След като идват няколко десетки поръчки, той решава да започне производство - и връща парите на първите купувачи.

След това публикува обява на сайта Fiverr, като предлага 30 долара на този, който е готов да намери всички фабрики в Южна Корея. Той предлага и мостри от формулата. След като един от тях пише позитивно ревю в Product Hunt - сайт, който препоръчва нови продукти, хиляди хора искат да го опитат.

"Създаваш известен и изведнъж всички искат да ти помогнат". Публикуването на ревюто му помага да намери финансиране от 450 000 долара от инвеститори. Той наема и адвокати, които го съветват, че ако нарече продукта "лек за махмурлук", ще трябва да поиска одобрение от щатската администрация. Затова той го преименува в Morning Recovery и го предлага като хранителна добавка.

Дотук Лий е похарчил около 15 000 долара, но фабриките, които могат да направят продукта, искат минимална поръчка от 200 000 бутилки - или 100 000 долара. Вместо да рискува парите да инвеститорите, той препродава продукта чрез краудфъндинг кампания - и събира 250 000 долара за месец.

Рекламата започва онлайн, а цената е 29,95 долара за шест бутилки по 100 мл. До октомври продажбите достига 1 милион долара. За да достигне клиентите си, той иска да продава продукта и на места, в които традиционно се пие много алкохол - барове, нощни клубове и други. Лий знае, че трбява да натрупа пазарен дял преди Red Bull, Coca-Cola или друга голяма компания да се включи в играта.

Сега единствената цел е да създаде търговска мрежа и да расте все повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари