Как Мариан Бачев попадна в Русенския театър?

2
Разказ от първо лице
Разказ от първо лице

Актьорът Мариан Бачев ще се превъплъти в ролята на директора в творбата на Станислав Стратиев „Балкански синдром“.

Премиерата ще е на 14 септември на сцената на Драматичния театърСава Огнянов“ в Русе, стана ясно на първата пресконференция на новия ръководител на трупата Боян Иванов, пише Жанета Йорданова в Телеграф.бг. .

Покана

Как попаднах в Русенския театър? Преди около месец Боян ме покани в този нов проект и за мен това беше хвърлена ръкавица, от която аз се възползвах. Обичам да правя неща, различни от това, което правя обичайно. Аз много харесвам Стратиев, играл съм по няколко негови текста, така че той минава през сърцето ми. Надявам се да реализираме не просто един сатиричен текст, не просто една комедия, а да представим дълбочината в творбата на Стратиев“, каза Бачев. Режисьорът Недялко Делчев обясни, че към оригиналния текст са прибавени малки текстове, които Станислав Стратиев към края на живота си е публикувал в някои централни вестници, а след това те са обединени в две книжки.

Ново

Това са много кратки, малки, есеистични, гневни, често много прозорливи текстове, в които той се опитваше да открие генезиса на българското - защо сме такива, какво у нас е уникално и какво от нашата уникалност не ни позволява да открием онези резултати, които всички толкова много години сме се надявали да дойдат“, допълни Делчев.

Директорът Боян Иванов пък обясни, че след „Балкански синдром“ следват продукции като „Дон Жуан“ на режисьора Стайко Мурджев с две големи звезди и „Доходно място“ на Маргарита Мачева. Ще гостува също проф. Маргарита Младенова, която ще работи по прозата на Христо Ботев. Нова постановка ще направи и русенският режисьор Ивайло Ненов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари