Как и при какви тарифи ще заработят паркоматите в Русе

0

Първият от общо 14 паркомата беше монтиран тази сутрин на паркинга пред църквата „Света Троица“

Той ще започне да функционира до две седмици, тъй като предстоят тестове за въвеждането му в експлоатация, съобщиха от общината.

Предвижда се останалите устройства да бъдат разположени до края на годината в зоните за обществено паркиране, с което ще улеснят водачите при заплащането на таксата. Чуждестранните гости на града, които и до момента не могат да плащат чрез SMS, също ще могат ползват услугата, ако разполагат с българска валута.

Паркинг автоматът позволява чрез тъчскрийн да бъде избрано времетраенето на престоя, като за 1 час вече ще се заплаща такса от 1,20 лв. Тарифата, която беше 1 лв. допреди месец, беше променена след гласувани на сесия на Общинския съвет изменения в Наредба №18

Устройството работи с монети и банкноти – монети от 0.10 ст. до 2 лв. и банкноти до 10 лв., като ще връща и ресто – в монети от 0.10 ст. до 2 лв. Фискален принтер ще отпечатва касова бележка и билет за поставяне на таблото на автомобила. При евентуален проблем със заплащането е предоставен телефон за контакт, на който гражданите ще могат да се обадят за съдействие.

Устройствата за касово и безкасово плащане ще функционират и като зарядни станции за електромобили. Те разполагат със собствена охранителна камера, с корпус от неръждаема стомана, устойчив на атмосферни условия, и ще бъдат разположени в зони с 24-часово видеонаблюдение.

Служителите, които в момента събират таксите на останалите общински паркинги, няма да бъдат освобождавани. Предвидено е те да участват в мобилни екипи по контрола, които ще следят за МПС-та, които не са платили такса за престой. На такива превозни средства ще бъдат поставяни скоби, а водачите им ще бъдат глобявани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Пенчо Милков
    Паркоматите ще работят токова, колкото работеха и машините за зареждане на дигиталните карти на градският транспорт. Усвояват се хиляди левове и след това се връщаме по старо му
  • 11
    1
    Брей
    Голяма мисъл на Менчито, хем поставя Пенчоматите, хем оставя сюрията със сигнални жилетки. Нали целта е от една страна да се облекчат гражданите при заплащане на такси за паркиране, а от друга да се оптимизира състава от наети хора. В задачката се пита защо контролът по заплащане на такси за паркиране ме се прави от съответните хора и общински структури с такава функция? Менчо, докога простотии?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари