Как да се справим с риска от образуване на съсиреци?

0
Добре е да подправяте храната, по-специално мазните храни, с куркума, която има противовъзпалителен ефект
Добре е да подправяте храната, по-специално мазните храни, с куркума, която има противовъзпалителен ефект

Пийте достатъчно вода: един и половина, до два литра дневно. За предпочитане топла (не гореща)

Тя ще подобри кръвообращението, ще увеличи изтичането на жлъчка и ще намали производството на слуз, съветва zdrave.to.

По-удобно е да излеете половин или един литър вода в термос (можете да добавите малко магнезий) и да правите три до пет глътки на всеки 25-30 минути.

Водата овлажнява лигавиците, премахва токсините. Когато станете сутринта, изпийте бавно и постепенно две чаши топла вода, а след 20 минути може да закусите.

За закуска е препоръчително да се яде нещо мазно, за да се увеличи изтичането на жлъчка, да се засили съдовият тонус. Храните, съдържащи витамин С, са полезни за съдовата стена: плодовете, особено цитрусови, отвара от шипка и зеленчуци, които съдържат също и витамин К.

Добре е да подправяте храната, по-специално мазните храни, с куркума, която има противовъзпалителен ефект.

Яжте по-често водорасли, богати на естествен антисептик - йод. Можете да приемате йодни добавки или да пиете обогатена с йод вода, за да предотвратите вирусни инфекции. Разрежда кръвта и чесънът, благодарение на съдържащия се в него алицин.

Това вещество ефективно намалява възпалението в кръвоносните съдове. Сярата, на която е богат чесънът, също ограничава активността на възпалителния процес. Еднократната доза чесън не трябва да е повече от две скилидки.

Разреждат кръвта и омега-3 мастните киселини, на които са богати морските риби. Медът и пчелните продукти също са полезни (ако ги понасяте добре). Прополисът действа върху кръвоносните съдове като антиоксидант, намалява възпалението.

Ако никога преди не сте го пили, трябва да разтворите една гранула и да видите реакцията. Единичната доза е около четвърт чаена лъжичка. В острия стадий на заболяването или веднага след него можете да приемате прополис и пет пъти на ден, а след това да намалите дозата.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари