Как да пътувате по-изгодно?

1
Все повече българи предпочитат да пътуват до дестинации в чужбина
Все повече българи предпочитат да пътуват до дестинации в чужбина

Все повече българи предпочитат да пътуват до дестинации в чужбина

Една почивка може да бъде както скъпа, така и евтина. Всичко зависи от доброто проучване и намиране на подходящата оферта както за хотел, така и за самото пътуване. Ето няколко съвета. 

Потърсете оферти за почивка

Стига човек да проучи внимателно офертите за почивки, може да открие много подходящи варианти. В онлайн пространството ще намерите информация по всякакви теми, а туроператорите обновяват ежедневно своите сайтове и страници в социалните мрежи със списъци, описващи подробно предстоящи пътешествия.

Организираните почивки с група и водач са разнообразни като оферти и са изгодни ценово. В пакетите им се предлагат път, нощувки, храна, както и посещение на забележителности. Добре е да знаете, че в повечето случаи входните такси за обектите се плащат отделно. Ако не използвате организирана почивка, а плащаме всеки един от тези елементи отделно, ще похарчите в пъти повече пари.

оферти за почивка

Изберете правилния транспорт

Когато избирате транспорт до избраната от вас дестинация за почивка, трябва да имате предвид колко далечна е и дали има възможност да избирате между различните видове. Има дестинации, до които можете да достигнете само със самолет, а има и такива, при които можете да изберете пътуване с автобус, влак, дори кораб. Когато има избор, е важно да проучите възможностите и да изберете най-изгодната за вас оферта, споделят от Бояна-МГ. Най-често хората се спират на:

1. Пътуване със самолет

Авиокомпаниите обявяват своите свободни места за полети до година по-рано. Добре е да резервите по-рано или да следите за билети в последния момент, които често са намалени, за да се попълни бройката. Може да ви направи впечатление, че цените през седмицата са по-евтини от тези през уикенда. Избирайте нискотарифни компании и ако нямате нужда от много багаж, вземете само ръчен със себе си, за да избегнете допълнителни такси. 

2. Пътешествие с автобус

Организираните почивки с автобус също предлагат добри оферти, с които пътуването излиза много изгодно. В повечето случаи се пътува нощем, като това спестява от времето за разходки, когато пристигнете. 

Когато става въпрос за начин на придвижване на мястото, което посещавате, е добре да използвате обществен транспорт, защото наемането на кола или такси би струвало скъпо.

Направете проучване за хотел

Когато решите лично да планирате и организирате почивката си, то трябва да проучите хотела, в който сте решили да отседнете. Когато търсите изгодни оферти е добре да се ориентирате към среден клас хотели — три или четири звезди. Не забравяйте, че звездите на хотелите в България не отговарят на тези в чужбина. Тризвезден хотел в чужбина, с различни от българските стандарти, би предложил много повече удобство и лукс, затова не отхвърляйте тези категории при своя избор.

Трябва да внимавате обаче за локацията, на която се намира хотелът, защото много често сайтовете за резервиране на почивки не предоставят точна информация за отдалечеността на даден хотел от центъра на града или от различните туристически забележителности. 

Изгответе си списък със забележителностите, които ще посетите

Когато действате без изготвен план, рискът да надхвърлите лимита на бюджета си е голям. Различните дестинации и забележителности като музеи, дворци и исторически сгради изискват заплащане на туристическа такса за посещение и достъп. Ако сте си направили списък на тези места и не се отклонявате от него, ще знаете точно какви средства сте склонни да отделите за посещения на забележителности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари