Как да изберем първокласен матрак?

0
Едно от нещата, в които трябва да инвестираме, за да се чувстваме добре и да сме здрави, това е матракът
Едно от нещата, в които трябва да инвестираме, за да се чувстваме добре и да сме здрави, това е матракът

Едно от нещата, в които трябва да инвестираме, за да се чувстваме добре и да сме здрави, това е матракът

Понякога може да ви се струва, че той няма значение, но опитайте да спите само една нощ на нискокачествен матрак и веднага ще откриете разликата. От какво обаче се определя това дали един матрак е висококачествен? Нека разберем повече.

Материал на изработка

Понастоящем съществуват много материали, от които биват изработени матраци. Какъв ще изберете – зависи от търсените качества. Някои осигуряват по-голяма мекота (например, мемори пяна), докато други са по-стабилни и предлагат по-голяма твърдост (например, тези с пружини). Отлични резултати постигат матраците, които комбинират няколко материала. Още по-голям успех можете да си осигурите с двулицев матрак, който от двете страни предлага различни материали за различна степен на твърдост и характеристики.

Ортопедичен и анатомичен матрак

Тези два вида матраци заслужават специално внимание. Те са специално изработени за хора, които имат здравословни проблеми с опорно-двигателната или нервната система. Проектирани са така, че да следват естествените извивки на тялото, да предлагат стабилна поддръжка на гръбначния стълб (включително кръста) и осигуряват добро ниво на твърдост, което да не позволява на части от тялото да заемат неестествени позиции. По този начин се осигурява една отлична поддръжка на цялото тяло, която способства да се намалят и минимизират неприятните усещания, породени от неправилна позиция и от различни заболявания.

Противоалергични матраци

Някои от матраците са специално изработени за хора с алергии. Те вършат страхотна работа, особено що се отнася до минимизиране на домашните акари, които са една от главните причини за алергии, породени от атмосферата на дома. Много подходящи са за всеки, който има подобни здравословни проблеми.

Еднолицев или двулицев матрак

Въпросът еднолицев или двулицев матрак не може да бъде решен просто с няколко думи. Всеки от тях има свои специфични характеристики и е пригоден за различни ситуации. Помнете, че двулицевите матраци трябва да се ползват с подматрачна рамка, с каквато може да е нужно допълнително да се снабдите. Самите двулицеви матраци често са изработени с различни материали спрямо това за кой сезон е предназначена дадената страна. Това дава много ценни ползи, от които да се възползвате.

Марка

Както с всичко останало, марката е важен, но не и единствен определящ фактор. Съществуват множество марки матраци, които използват разнообразни технологии и производствени методи. Доверете се на доказалите се имена в бранша, но не разчитайте единствено на името, за да вземете решението си. Проверете внимателно характеристиките, ако е възможно – тествайте матрака, а едва след това направете своя избор. Използвайте предложенията ни за решаващи фактори, които със сигурност ще ви помогнат да сте по-информирани по отношение на закупуването на своя матрак.

Цена

Разбира се, цената винаги е валиден фактор, който не бива да бъде пренебрегван. Не влизайте в прекомерни разходи за своя матрак, но и не пренебрегвайте качеството за сметка на ниска цена. Съставете си бюджет и опитайте да намерите най-доброто, което се побира в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари