Кадри от спасяването на давещия се Данчо

192
29-годишният мъж се паникьоса и бе спасен от Теодор Цветков
29-годишният мъж се паникьоса и бе спасен от Теодор Цветков Видео: Русе Медиа

29-годишният мъж се паникьоса и бе спасен от Теодор Цветков

26-годишният русенец Теодор Цветков стана двоен спасител на Богоявление в Русе. Младият плувец, който е известен с благотворителните си каузи, успя да извади кръста за четвърта година от водите на Дунава и спаси 29-годишния Йордан от удавяне на имения му ден, информира Русе Медиа.

До инцидента се стигна, когато 20-те записани кандидати скочиха в реката за кръста. Теодор стигна пръв до него, а останалите мъже се скупчиха във водите да го поздравяват. В този момент се видя, че един от плувците се дави и присъстващите на понтона започнаха да викат за помощ. Теодор, който е бил спасител, пръв успя да стигне до него. С помощта на останалите момчета 29-годишният Йордан бе изваден на повърхността. Младият мъж сподели, че за първи път се пробва да скача за Богоявленския кръст. Глътнал е вода и се е паникьосал. Безкрайно е щастлив, че останалите са го спасили и, въпреки премеждието, е готов пак да го направи.

Едва след като бе оказана първа помощ на Йордан, церемонията продължи с връчване на подаръци на късметлията, извадил кръста. Теодор Цветков пожела на всички да са здрави, по-смирени, по-добри и да си помагат взаимно. Неговата голяма цел през новата година е да намери средства, за да се включи в поредното предизвикателство – да стане първият българин в маратона по плуване „Oceans Seven“ и да преплува л седем морски канала между континенти и острови. Досега са го постигнали само 26 души в цял свят, а амбицията на Теодор е да стане най-младият и най-бързо преплувалият.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари