Къде ще вали днес?

2
Максималните температури ще стигнат 16 градуса
Максималните температури ще стигнат 16 градуса

Днес облачността и над източните райони ще се увеличи и на отделни места в северозападната половина на страната ще превали слаб дъжд.

 Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След обяд облачността от северозапад бързо ще намалява, но все още на отделни места, главно в планините, ще превали. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, след обяд за кратко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Над планините и в източните райони облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в масивите в Западна България, ще има превалявания от дъжд, над 1 500 метра - от сняг. След обяд от северозапад облачността ще намалява. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0.

Над Черноморието облачността ще е променлива, около обяд по-често значителна. Почти без валежи. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари