"К'во ви пука за французин, вие българи ли сте" повтарял причинилият катастрофата на Околовръстното

1
"Не знам какво стана, ударих го отзад", плакал Димитър Любенов
"Не знам какво стана, ударих го отзад", плакал Димитър Любенов Снимка: NOVA

"Не знам какво стана, ударих го отзад", плакал Димитър Любенов

"Митко плачеше, каза, че е направил много тежка катастрофа, може би е убил човек и ще си понесе последствията". Това разказа пред "24 часа" съдружникът на Димитър Любенов, който вчера с "Порше Панамера" уби французина Лорен Пети, след като удари колата, в която чужденецът се возил.

Инцидентът стана на столичното околовръстно, а Любенов се обадил първо на своя бизнес партньор. Двамата са съдружници във фирма за извозване на строителни материали, както и за поддръжка на септични ями. Именно партньорът бил пръв на местопроизшествието. "Не знам какво стана, ударих го отзад", плакал Любенов. И помолил съдружника си да се грижи за болната му майка и сина му.

"Беше на работа цял ден, Митко не пие и не взема дрога. Какво ли лошо не се написа за него, само вие потърсихте и другата страна", каза съдружникът. И посочи, че ако е искал, Димитър е можел да избяга. "4 сутринта е било, нищо не му е пречело да си тръгне и да каже, че колата му е открадната", обясни мъжът. Добави, че поршето е лизингово.

Обясни още, че отишъл на място, а после видял по телевизията един от свидетелите да лъже. Мъжът твърдял, че Любенов го изпреварил. На място обаче казал, че бил в насрещното и завил, за да препречи пътя на Любенов, за да не може 39-годишният шофьор да избяга. Съдружникът призна, че Димитър повтарял "К'во ви пука за французин, вие българи ли сте", но обясни, че мъжът е бил в истеричен пристъп.

Любенов почнал бизнеса си 2005 година, каза още неговият съдружник. Ипотекирал имота си, за да имат средства. Мъжът го описа като "прекрасен човек". И добави, че не може да си обясни случилото се, можело да се дължи на умората от работата. През деня Димитър бил в офиса, посочи той.

Любенов е обвинен за катастрофата и е задържан за до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    Интелектуалец до 10
    "Късното" ми изтича в края на годината. 3 месеца. После правя едно ИСКАНЕ /не жалба/ до НАП-Варна и съм чист като сълза. Ама скрите табели-хранилки ще си останат.
  • 7
    10
    До "до 1", "до 8" и...
    Все рано или късно "ще кацнеш на дедовия" и ще си платиш въпросните глоби, тя системата така работи.
  • -4
    9
    Интелектуалец до 8
    Не ми се влизаше в лични подробности. Значи, табелата скрита в шубраците, фиша ти пристига след една година и трябва да се вдигна до Кюстендил със свидетели, че да документирам и освидетелствам ситуацията, а? Аре да вкараме малко мисъл в кратуните си.
  • 13
    8
    до 7
    След като има табела, правилникът е ясен. Ако не се е виждала, осъди ПУ или съответната служба, която трябва да се грижи за това. А ти колко пъти е трябвало да те глобят на това място, че да разбереш за табелата? Значи я знаеш, ама не ти пука. Виж, интелектуалецо, заковите и правилата са за това, да правят животът ни по-уреден , а в конкретният случай по-безопасен. Как се слагат табелите е нещо, което не те касае, просто изпълняваш или плащаш. Ако имаш предложения за оптимизация, има си възможност да ги направиш.
  • -5
    7
    до 6
    Контрол за кое бе колега? Да се влача с 50 кв/ч по какъвто и да е път защото не знам къде има скрита табела за селце и камера в шубраците ли? Не е ли време за контрол как "населено място" се обозначава на километри от него? Ама няма да платя такъв акт!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари