Иззеха над 7700 „маркови“ парфюма в района на „Дунав мост“ - Видин

2

Митнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни марки. „Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП Дунав мостВидин.

На 02.08.2021 г. митнически служители спират камион, превозващ групажна стока към Западна Европа. В три палета от товара в кашони, опаковани с черно фолио, са открити общо 5146 парфюма с лого на защитени търговски марки, сред които Dior, Burberry, Chanel, Paco Rabanne, Carolina Hererra, Versace, Lancome, Giorgio Armani, Hugo Boss и др., съобщиха от Агенция Митници.

Други 2610 парфюма с обозначения на световноизвестни марки са открити при проверка, извършена в последния ден на месец юли (31.07.2021 г.). Те също били превозвани в кашони, опаковани с черни чували, като част от групажен товар за Полша.

Също в последната десетдневка на юли, но в района на ГКПП Дунав мостРусе бяха задържани и 245 текстилни артикули - тениски блузи, панталони, якета с обозначения на защитени марки като Calvin Klein, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, Karl lagerfeld. Стоките са намерени от митническите служители при проверка на пътнически микробус с ремарке, управляван от български гражданин, който пътувал за Германия през ГКПП Дунав мостРусе на 20.07.2021 г.

Парфюмите и тестилните изделия са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари