Изяж лъжица, спаси света!

0
Индиец разработва ядлива лъжица от просо, за да се не се ползват пластмасови такива
Индиец разработва ядлива лъжица от просо, за да се не се ползват пластмасови такива Видео: TheBetterIndia

Ядосан от планините пластмасови отпадъци по сметищата в Индия, Нараяна Песапати си задава въпрос, чийто отговор може да промени коренно ситуацията в страната с население от над милиард души, пише Ureport.

Какво ли би било, ако можехме да изядем лъжицата за еднократна употреба, вместо да я изхвърлим?

Изследователят и земеделски консултант от Хайдерабад разработва ядлива лъжица от просо, ориз и пшенични брашна през 2010 г.

След като продава над 1.5 милиона броя от изобретението, компанията му Bakeys иска да достигне още повече потребители.

Песапати знае, че за да направи това, трябва да намали производствените си разходи и да се бори с по-евтините пластмасови алтернативи. Именно заради това, индиецът започва кампания в сайта за потребителско финансиране Kickstarter с надеждата да събере $20 000.

Само 12 дни след обявяването си, проектът вече е събрал над $75 000, а поръчките са толкова много, че служителите на компанията призоваха потенциалните си клиенти да се обръщат към тях във Facebook за по-лесна комуникация.

Bakeys смята да използва успешната си кампания, за да подобри производството и да разшири продуктовата си линия. Нейната „ядлива обедна лъжица“, която може да издържи 20 минути в гореща течност, се предлага във варианти с различни вкусове – захар, джинджифил и канела, джинджифил и чесън, кимион, целина, черен пипер, джоджен и моркови с цвекло. Ако не бъдат разопаковани, лъжиците могат да прекарат в шкафа ви между две и три години.

Източник: Ureport
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари