Извънредно заседание на Асоциацията по ВиК - Русе

0
Ще бъдат направени предложения за изменение на правилника за организацията
Ще бъдат направени предложения за изменение на правилника за организацията

Областният управител на област Русе Галин Григоров проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

По време на заседанието беше прието решение препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията да стане 21 000 лв., което представлява 35% от общото финансиране. Необходимо е да се конкретизира, че приетото решение има по-скоро статут на предложение пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но се очаква то да бъде одобрено и в София.

Въпреки това предлаганият препоръчителен размер на вноската на държавата може да бъде променен в съответствие с окончателния размер, който ще определи Министерството на регионалното развитие и благоустройството след приемането от страна на Министерски съвет на постановлението за изпълнение на държавния бюджет за 2020 г.

В заседанието участва и главният секретар на ВиК асоциацията Пламен Спасов, който запозна присъстващите с дейността на Aсоциацията от началото на годината, като уведоми, че по искане на  Министерството на регионалното развитие и благоустройството се изготвя информация за цялата дейност на Асоциацията от подписването на договора с „ВиК ООД – Русе“, влязъл в сила от 01.01.2016 г.

Информацията ще бъде предоставена както на министерството, така и на общините, а също и обявена на електронната страница на Областната управа.

Ще бъдат направени и предложения от страна на Асоциацията за изменение на правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари