Извънредни проверки на мебелните фирми в Русе

0
РИОСВ ще извършат проверки за предотвратяване на нерегламентирано третиране на отпадъците от производството
РИОСВ ще извършат проверки за предотвратяване на нерегламентирано третиране на отпадъците от производството

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе ще извършат извънредни проверки на мебелните фирми в района за предотвратяване на нерегламентирано третиране на отпадъците от производството, съобщиха от РИОСВ в крайдунавския град. 

Проверките се налагат по повод на предстоящия отоплителен сезон и констатираните в минали години продажби на изрезки и парчета от плоскости /ПДЧ, МДФ и др./ за отопление. Тези материали съдържат смоли, бои и лепила, при изгарянето на които се отделят органични замърсители в атмосферния въздух. 

От РИОСВ са изпратили до мебелните фирми предупредителни писма, с които са изискани договори с други дружества, на които предават отпадъците от производството си. 

От екоинспекцията напомнят, че предаването на отпадъци без договор е нарушение на закона за управление на отпадъците, което се наказва с глоба от 7000 до 20 000 лева.

За нерегламентирано третиране или изгаряне на отпадъци е предвидена глоба от 2000 до 5000 лева за физически лица и от 1400 до 4000 лева - за собствениците на фирми. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари