Извадиха пострадалата жена от ямата на ВиК

9
Според работници възрастната жена сама е махнала заграждението и е слязла в изкопа
Според работници възрастната жена сама е махнала заграждението и е слязла в изкопа Видео: Русе Медиа

Според работници възрастната жена сама е махнала заграждението и е слязла в изкопа

Спешна спасителна акция се проведе тази сутрин на булевардХристо Ботев“ в Русе. Сигналът е подаден в 7:56 часа за жена в безпомощно състояние, паднала в двуметров изкоп по водния проект.

На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Наложи се да бъде спусната носилка с въжета до мястото в изкопа. Пожарникари преместиха възрастната жена върху носилката и тя бе извадена от ямата, в съзнание и видимо адекватна. След кратък преглед на място от медиците бе откарана в болницата, информира Русе Медиа.

Първоначалната версия е, че е липсвало заграждение, жената е пресякла булеварда и по невнимание е пропаднала. По времето на инцидента на обекта не е имало работници. Впоследствие те се заключиха във фургоните и отказаха да разговарят и коментират случилото се. По-късно казаха, че във вчерашния ден са работили до 18 ч. и са оставили обекта обезопасен. Според тях възрастната жена сама е махнала заграждението и е слязла в изкопа.

Жената е на 81 години, с деменция. По първоначална информация при падането е получила фрактура на бедрената шийка.

Предстои да се изясни какво точно се е случило, но след като жената бе извадена, работници бяха изпратени да проверят всички заграждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    !!!
    /Каква е вината на ВИК, ще се разбере! Само че, я разследващите да потърсят сина и дъщерята на тази нещастница! Да, тя е с деменция, направила е на луди всичките си съседи, само че, "синът" и"дъщерята" не са имали време да се погрижат за майка си! Няма ли КОЙ да обвини и тях за случилото се? И спокаен ли е сънят им сега? Ами, със сигурност е сопкоен, след като е бил спокоен и досега!
  • 3
    9
    плюс-минус
    Още нещо за ВиК- Русе. Тази сутрин в 4.30 часа в блокове по ул. Чипровци нямаше капка вода. На сайта на ВиК - нищо. Нула. Към 7 и нещо отново погледнах сайта на любимия ВиК. там вече имаше, мноооого закъсняло съобщение, че на 27.10 от 6 до 16 часа ще ремонтират водомер на ъгъла на улица Сакар планина и Чипровци. От ВиК Руса са си "бързи, смели и сръчни". А ние да пием по една студена вода. Не че я има сега.
  • 4
    8
    До 6
    Това не е ли същата, която претендираше, че имало и куп нарушения и по проекта „ИНТЕГРИРАНА СИСТЕМА ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА ГРАД РУСЕ“ ? И в крайна сметка някого да са дали от общината на прокуратурата или санкционирали ? В тая община са се навъдили само някакви грабливи птици, които само гледат как да мародерстват. Поне се надявам тази жена да си намери сносни адвокати и осъди община Русе да и заплати подходящи компенсации.
  • 7
    7
    Анонимен
    Градът е запричличал на бунище и то опасно! "Вик" за помощ е това!
  • -2
    6
    До 3
    Зам.-кметът по строителство и устройство на територията Магдалина Илиева отговори на брифинг, че точно защото не е възложител, Община Русе има ограничени правомощия спрямо строителните фирми по проекта и изпълнението на "Воден цикъл".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари