Изследовател твърди, че е открил тайнствен двойник на Земята

0
Валентин Дегтерев: Това космическо тяло може да е планетата Глория споменавана в древни индуски текстове
Валентин Дегтерев: Това космическо тяло може да е планетата Глория споменавана в древни индуски текстове

Изследователят Валентин Дегтерев от Нижни Тагил може и да е открил „втора Земя“ в Слънчевата система.

Откритието, което остава под въпрос, уралският астроном направил по време на пряко предаване от телескопа на НАСА, който наблюдавал Слънцето.

Както пише в своя блог Дегтерев – „Това космическо тяло може да е планетата Глория споменавана в древни индуски текстове.“

„За първи път я забелязал астрономът Джовани Касини през 17 век. Касини вярвал, че е открил спътник на Венера. Днес обаче вече е известно, че Венера няма спътници.“ Информира в блога си Валентин Дегтерев.

Той също така отбелязва, че жреците от древна Месопотамия и Египет споменават за подобна планета.

„Според техните вярвания, тази планета е двойник на Земята. И е населена от ангели. Древногръцкият учен Филолай също твърди, че Земята има двойник. Тази планета трябва да е в противоположната точка на орбитата и крие се в слънчевата корона. Затова е почти невъзможно да я видим „, пише изследователят.

На 28 август Дегтерев гледал пряка транслация от телескопа на НАСА. При увеличаване на фрагмент от слънчево изригване Детерев видял огромна планета, която преминала по хоризонта.

„Това не е Земята и не е Венера. Да се наблюдават тези небесни тела на това място е невъзможно“, – уверява изследователят.

„Най-вероятно именно това е планетата Глория. Двойникът на Земята, за който има толкова много предания и легенди. Вижда се много добре. Така че приказката се оказа вярна.“

По думите на Валентин Дегтерев много учени били сигурни, че през следващите 10 или 15 години Глория ще стане видима иззад Слънцето.

Междувременно големите космически агенции се отнасят с недоверие към подобни публикации и не коментират открития на независими изследователи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари