Израел започва износ на канабис

0
Очаква се, че пазарът за износ на медицински канабис да генерира доход на държавата от един милиард шекела ( 234 милиона евро) на година
Очаква се, че пазарът за износ на медицински канабис да генерира доход на държавата от един милиард шекела ( 234 милиона евро) на година Снимка: iStock

Израелските законодатели дадоха окончателно одобрение на закона, който позволява на фермерите да изнасят канабис за медицински цели.

Очаква се тази стъпка да доведе до акумулиране на сериозен приход за Израел.

Законът, който беше одобрен във вторник, определя условията за отглеждане на канабиса в съответствие с лиценз от здравното министерство, като полицията ще упражнява одобряване и наблюдение на отглеждащите го и инвеститорите в този сектор, става ясно от обяснителните бележки, информира БГНЕС.

Очаква се, че пазарът за износ на медицински канабис да генерира доход на държавата от един милиард шекела ( 234 милиона евро) на година.

Йоав Киш от партията "Ликуд" на премиера Бенямин Нетаняху, който написа закона, отбеляза "огромния икономически потенциал" за държавата и фермерите, наричайки медицинския канабис "благословен продукт, който облекчава страданията на болните".

В момента в Израел съществуват осем компании, които отглеждат медицински канабис, а много други очакват да получат разрешение от властите.

През 2016 г. Израел одобри употребата на медицински канабис, а миналата година министерството на обществената сигурност частично декриминализира употребата на марихуана, като налага глоби и лечение за първоначална употреба вместо наказателни процедури.

Очаква се след около шест месеца да започне новият износ от Израел, твърдят от iCAN, базирана в Израел фирма, популяризираща технологии, използващи медицински канабис. Според шефа на компанията законът е много закъснял, но все пак вече е факт.

До момента в света около 20-тина страни по света са легализирали марухуаната за медицински цели

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари