Изпълнения на русенски деца ще влязат в учебниците по музика

3

Децата от вокална група „Слънце“ ще представят албума си в библиотеката

На 30 май от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ децата от вокална групаСлънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство ще представят музикалния албум „Песни за музикалните инструменти“ на композитора Георги Джилянов.

Осемте песни в албума са изпълнени и записани от русенските деца от ВГ „Слънце“. Те са мелодични, лесно запеваеми и са предназначени за деца от детски градини и начален етап, тъй като ги запознават с видовете музикални инструменти. Три от тях - ,,Китара“, „Гайда‘‘ и ,,Барабан“ са одобрени от МОН и ще влязат в учебниците по музика.

След прослушване на деца от цяла България през 2018 г. солистът на вокална групаСлънце“ Мартин Сиромахов бе избран от композитора Георги Джилянов да представи песента му „На плажа“ в първото издание на конкурса ,,Детска мелодия на годината“. Там Мартин завоюва трета награда. Впечатлен от работата в групата, композиторът предложи на русенските деца да изпълнят и запишат всички песни от новия му албум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари