Изложба в Екомузея

1

Художничката Еслица Попова, която е разностранен визуален артист, ще представи изложбата си „Изтъкани от българска вълна“ в Екомузей с аквариум в Русе.

Откриването е насрочено за 24 февруари, сряда, от 14:00, а самата авторка споделя, че мястото ѝ харесва много. „Харесвам Екомузея в Русе. Той е нов, но събира стари неща и ни разхожда из времената и невидимостите, за да се саморазберем. Пълен е с чудеса и съкровища. Трогната съм, че приеха работите ми да са за малко част от тях“, казва Еслица Попова.

Изложбата се състои от обекти, рисунки и филм. Тя оживява три имагинерни образа: на скромните български домакини Ягуда Петрова и Гурдун Гамиет, и на самата авторка. Техниките са плъстене, пастел, анимация.

Родена през 1965, Еслица Попова завършва Националната художествена академия в София. Живее на карибския остров Сен Мартен, работи в различни жанрове и езици. Днес твори в Русе и в Нисово, в каньона на река Русенски Лом. Рисува с моливи, масло и пастели, шие, реже, изрязва хартия, изтегля и оформя вълна. Визуален артист, проектите ѝ са в сферата на видео, инсталация, пърформанс, сценография. Прави анимация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари