Изложба с над 50 картини подреждат за празника на Русе

2

Започна подредбата на изложбата, посветена на празника на Русе

В нея се очаква да се включат 20 автори с над 50 картини, съобщиха от Областна администрация. Преобладаващият жанр е живописта. Експозицията е сред дългоочакваните културни събития в града. Всъщност тя е добре позната на русенци, тъй като отдавна се е превърнала в традиция не само за културните среди в най-големия български град на р. Дунав, но и за неговите жители и гости. Авторите дават категорична заявка, че творбите, които ще покажат, ще бъдат предимно класически. Те са опит за бягство от модернистичните течения. По този начин се цели възвръщане към виталността и истинската същност на Русе.

Правим нещо красиво и го показваме на хората. Вярваме, че то ще бъде положително възприето.“, споделя председателят на Дружеството на художниците Николай Колев.

Неповторимостта на изложбата се крие в това, че едно и също нещо е показано по различен начин. Всеки от нас споделя собствена трактовка спрямо живота в този красив град.“, казва пък Димитър Стерев, също участник в изложбата и отбелязва, че се старае чрез картините си да пресъздаде отминалата атмосфера на Русе.

По случай откриването на експозицията областният управител Галин Григоров отправи поздравления към Николай Колев, както и към всички участници. „Радостен съм, че предоставяте поредната възможност за докосване по един по-особен, по-нестандартен и още по-чувствен начин до вече познати места, както и до такива, които тепърва предстои да бъдат открити! Пазете и предавайте този уникален за нас – русенци, дух! Разкривайте романтиката, красотата, елитарността и достолепието на това магнетично място!“, се казва във връчения от негово име поздравителен адрес. „Благодаря ви за професионализма, неуморността и отдадеността! С настоящото бих искал за пореден път да засвидетелствам уважението си към вас и да ви уверя в личната си подкрепа! Не спирайте да създавате изкуство и да допринасяте за културното развитие на региона!“, добавя още Григоров.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Официалното откриване е предвидено за утре от 18.00 ч., като картините ще могат да се разгледат до 20-и този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари