Изграждат нови търговски обекти към пазара в квартал „Здравец изток“

2
Идеята на управителя е на това място да бъде изградено заведение за хранене или сладкарница, два магазина и помещение за работещия на пазара инкасатор
Идеята на управителя е на това място да бъде изградено заведение за хранене или сладкарница, два магазина и помещение за работещия на пазара инкасатор

Към момента, пространството е неизползваемо и върху терена има битови отпадъци и останки от изгорели павилиони

В Община Русе е постъпило предложение Вх. №30-591-22/16.09.2020 г. от Управителя на общинско търговско дружество „Общински пазари” ЕООД за вземане на решение от Общински съвет – Русе, чрез който Община Русе упражнява правата на едноличния собственик на капитала в дружеството, за извършване на инвестиция на съществуващия пазар в кв. „Здравец изток“, бул. „Липник“ №88, гр. Русе.

Към момента, пространството е неизползваемо и върху терена има битови отпадъци и останки от изгорели павилиони. Идеята на управителя е на това място да бъде изградено заведение за хранене или сладкарница, два магазина и помещение за работещия на пазара инкасатор. Търговските обекти, които ще бъдат изградени, ще допълнят предлаганите на пазара услуги, което ще се отрази благоприятно на клиентите и живеещите в района.

От дружеството са разработени архитектурен и технически проект за бъдещия пазар, разрешителната документация за изграждането му е получена и са открити партиди за вода и електроенергия.

Предвидено е обектът да има метална конструкция, облечена със сандвич панели, едноскатен покрив и вътрешни стени от гипсокартон, като ще бъдат обособени два магазина, канцелария и заведение. Магазините ще са в съвременен вид, с нова инфраструктура и инсталации. С реализирането на този инвестиционен проект ще се увеличи броя на обектите, които „Общински пазари” ЕООД стопанисва на пазара в кв. „Здравец изток“.

Изграждането на новите търговски обекти е заложено в програмата за развитие на „Общински пазари” ЕООД за 2020 г., като инвестицията е с нетна стойност 159 500 лева и ще се извърши със собствени средства на дружеството. Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години, след цялостното завършване на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари