Издирват българка чрез нов подход на Интерпол

0

Българка попадна в новата кампания на Европол "Престъплението няма пол", с което организацията започна да издирва усилено най-търсените жени престъпници, пише Дневник.

Подходът е необичаен, защото лицата са прикрити зад маски, а специалният сайт е интерактивен и те се разкриват постепенно с напредването в търсенето на информация.

Общо 18 от най-издирваните от 21 страни от ЕС престъпници са жени, но хората си мислят, че те не вършат престъпления, докато те са също толкова опасин, колкот омъжете, казва Тине Холевьот, говорителка на "Европол". Престъпленията са от убийства до трафик на хора и наркотици.

Унгария, например, издирва Илдико Дудаш на 31 години за трафик на дрога и насилие над деца. Тя е осъдена задочно на 6 години затвор за престъпления, извършени през 2011-2012 г., но не е известно къде се намира.

Издирваната българка е осъдена на 5 години затвор за измами при търсене на работа в България и чужбина в периода 2010-2011 г. Името ѝ е Радина Станчева Жечева на 51 години. Тя е работила като нелицензиран посредник за намиране на работа, при което е използвала подправени документи.

Съдът е приел за доказани нейни престъпни действия в 10 случая, в които са присвоени значителни суми и стоки от засегнатите от измамата лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари