Избраха съставите на Секционните комисии в община Русе

1
Представителите на партиите се разбраха за ръководните постове на председатели, заместници и секретари на провелите се днес консултации
Представителите на партиите се разбраха за ръководните постове на председатели, заместници и секретари на провелите се днес консултации Видео: КИС 13

Избраха съставите на Секционните комисии в община Русе за евровота на 26 май.

Представителите на партиите се разбраха за ръководните постове на председатели, заместници и секретари на провелите се днес консултации.

След като всички политически сили направиха предложенията си за състав на комисиите на квотен принцип се оказа, че номинациите за председателските места са с 19 повече от максималните 210, информира КИС 13.

От ГЕРБ предложиха всички партии да направят отстъпки и да пратят компетентни хора на председателските места. След направени отстъпки от ГЕРБ, ДПС и ВОЛЯ, ръководните места по комисии бяха запълнени.

Политическите сили се разбраха и за назначаването на състава на допълнителните и подвижните комисии.

Така ГЕРБ ще получат 97 председатели, 36 зам.-председатели и 77 секретари. Коалиция „БСП за България“ ще има 70 председатели, 70 заместници и 70 секретари. Коалиция „Обединени патриоти“ ще получат 26 председателски места, 38 зам.-председателски и 25 секретарски. ПП ДПС ще са със 17 председатели, 40 зам.-председатели и 25 секретари. Разпределението при Партия „Воля“ е съответно 0-26-13.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари