Иво Райнов: Българският учител е смазан от бумащина

0
Стресирането на учителите преди началото на учебната година е лошо за самата система
Стресирането на учителите преди началото на учебната година е лошо за самата система

Всички проблеми в българското училище едва ли може да бъдат променени в рамките на оставащото време до началото на учебната година, но учителите се нуждаят в момента най-много от спокойствие, заяви пред БНР Иво Райнов, преподавател в училище „Екзарх Йосиф“ в Ловеч.

Това лято подобно на предишните две бе съпътствано от много нови промени в наредби, в цялата нормативна база, много от които притесняват учителите. Предизвикаха и недоволство. Стресирането на учителите преди началото на учебната година в последните дни на ваканцията е лошо за самата система, каза Райнов в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Според него в огромна част от училищата в България учителят е съсипан от „смазващата бумащина и ескалиращото неуважение към него“.

Предполагам, че хората си дават сметка, че начинът, по който е организирана нашата образователна система, е ежедневна битка за ученици, защото много училища просто нямат такива – парите следват ученика“, коментира Иво Райнов.

И подчерта, че расте неуважението, както на учениците, които знаят, че парите вървят след тях и че учителите са зависими, така и на родителите, които искат все повече от преподавателите.

Трябва да бъдат заделени повече пари за образование, така че да бъдат поддържани и малките училища по начин, че да не зависят от учениците си“, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари