Иво Пазарджиев награди състезателите в първенството по щанги

0

Иво Пазарджиев награди състезателите от ТКС – Русе на Държавното лично първенство в Русе

Три нови титли и 9 златни медала завоюваха в третия състезателен ден на Държавното лично първенство в Русе състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. 

Титлите дойдоха в групите на кадетите и кадетките до 17 години. С три златни медала се окичи Рени Русева, която победи в категория до 49 килограма. Тя записа двубой от 116 кг, след като изхвърли 53 килограма в първото движение и изтласка 63 кг във второто движение. Това й донесе и трите златни медала.

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев имаше честта и удоволствието да награди Рени Русева и да й пожелае още безброй покорени върхове по пътя на нейната спортна кариера.

Припомняме, че Рени Русева и нейният брат Ангел Русев, са първите брат и сестра, които представиха България на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе в началото на този месец в Тирана, Албания.

Също с три златни медала се окичи Мартин Станев, който се състезава при кадети до 17 г. в категория до 49 кг. Мартин записа постижения от 75 кг в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването. В двете движения той записа общ двубой от 165 килограма. Титла и три златни медала спечели и Джан Зарков, който се състезава в категория до 55 кг при кадетите до 17 години. В изхвърлянето той записа резултат от 83 кг, а в изтласкването – 110 кг. В крайна сметка той събра двубой от 193 кг, които му донесоха титлата държавен шампион.

Държавното лично първенство се провежда в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а домакин на надпреварата е ТСК – Русе.

Входът за всички състезателни дни е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Хайде стига
    Двамата едрокоремни индивиди - единият, известен с "малката" си заплата от милион и половина и син на беленски хардкомунист, а другият - "изключително компетентен" юрист с диплома от РУ - областен ПУЦ и син на Па-Па велоактивист, са все партийни "чеда", отгледани с партийна любов и грижа. Та не се рекламирайте с постиженията на спортисти, хората ви познават доста добре.
  • 3
    2
    До 1
    Сбогом,но ще си го траем до късна есен на 2023г !
  • 7
    1
    Айде сбогом!
    Този толуп от МВРО само се чуди къде да се присламчи за 5 минути слава на чужд гръб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари