Иво Минчев: Ваучерите няма да спрат търговията с кръв

4
Трябва да се премахне адресирането на кръводаряването, смята дългогодишният кръводарител
Трябва да се премахне адресирането на кръводаряването, смята дългогодишният кръводарител Снимка: bTV

"Идеята от догодина да се въведе финансов стимул за кръводаряване, предвидена в законодателни промени, внесени в парламента от депутати от мнозинството, ще намали търговията с кръв, но няма да я спре."

Такова мнение изрази пред Дарик дългогодишният кръводарител и администратор на страница и група за безвъзмездно кръводаряване Иво Минчев от Русе. Според него по-важната промяна, която трябва да се предприеме, е да се премахне адресирането на кръводаряването.

Законодателните изменения, внесени от народни представители от управляващата коалиция, предлагат стимулът да е ваучер за сума, която ще е равна на половината от дневното трудово възнаграждение, изчислено на база средната заплата за страната. Чуйте какво добави Иво Минчев, който е дарявал кръв над 40 пъти, в звуковия файл:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Аз
    Пак ще откриваме топлата вода. Толкова мижитурки спят по цял ден на заплата в здравното министерство, и не могат да огледат как се прави в другите държави. До колкото знам има държави в които със зкон се задължава всяко семейство да има дарено определено количество кръв в кръвната банка и при положение ,че се употреби - бива възстановена в последствие от член на семейството.....толкова ли е сложно ??? Иначе тук многократно безвъзмездно съм предлагал в центъра за кръводаряване да ме викат при нужда ,и познайте!? Никога не са ме търсили! Защо ли ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари