Ивет Лалова: В България ме окъпват в любов!

1
Спринтьорката присъства на второто издание на атлетическия турнир "Открий шампиона в теб"
Спринтьорката присъства на второто издание на атлетическия турнир "Открий шампиона в теб" Видео: bTV

Спринтьорката присъства на второто издание на атлетическия турнир "Открий шампиона в теб".

По-малко от две седмици, след като най-бързата ни спринтьорка Ивет Лалова стана балканска шампионка на 100 и 200 метра пред родна публика в Правец, европейската шампионка от 2012 г. отново се завърна на родна земя – този път причината е провеждането на второто издание на атлетическия турнир "Открий шампиона в теб", организиран от "Ивет Лалова Спринт Академи", предава bTV.

"Много добре знам моето значение на пистата тук за тях. Много хора се учудиха и ме питаха, как само 2 седмици преди началото на световното първенство, аз мога да си наруша режима, да изляза от него, но за мен е важно да бъда тук, защото голяма част от тези деца са тук заради мен.", сподели пред bTV чаровната Ивет.

Повече от 330 деца се включиха в надпреварата, която се проведе на националния стадион "Васил Левски" в столицата. В състезанието имаше деца от цялата страна на възраст между 6 и 13 години. Състезателните дисциплини бяха спринт 60 метра, скок дължина и щафетно бягане на 4х50 метра.

Състезанието се провежда под мотото "Открий шампиона в теб", което, разбира се, не е случайно.

"Според мен е важно всеки път човек да се преоткрива и всеки път да открива шампиона в себе си. Аз затова и казах, че аз не само търся шампиона в тях, аз също всеки път откривам шампиона в самата мен.", сподели лекоатлетката.

"Опитвам се да взимам хубавото, хубавата емоция, максимално да спазвам все пак своя режим и своите тренировки, защото знаем, че това е много хубаво и всеки път, когато съм в България съм окъпана в любов и внимание, но за мен все още е важно да бъда съсредоточена именно за Доха. Взимам позитивните емоции оттук, взимам това бъдеще, което виждаме днес на стадиона, защото… да, те са бъдещето на нашата атлетика, на нашия спорт."

При всяко посещение на 35-годишната спринтьорка в България, тя се наслаждава на безгранична любов от малки и големи. Енергия, която обещава да вземе със себе си на най-важното състезание за годината – предстоящото световно първенство в Доха.

"Готова съм да дам това, което е останало. Аз не спирам да го давам от първия ден на тренировка, който беше преди близо година. За нашите състезания подготовката тече от години назад, целият процес е изпипан, планиран. Така, както всеки ден съм намирала мотивация и съм преодолявала малки и големи болежки, проблеми, за да бъда на стадиона, да бъда на 100 процента в работата си, така сега идва най-тежкият момент – да докараш нещата докрай. Давам всичко от себе си, готова съм на всичко, надявам се да имам шанс да покажа големи и хубави неща и да зарадвам много хора."

На въпрос за очакванията в най-смелите си мечти за предстоящото световното, Ивет отговаря така: "Това е спринт, всичко може да се случи, нещата се развиват много бързо. Дай боже първо да стигна до финал."

Две седмици преди началото на най-важното състезание за сезона, Лалова сподели, че чисто физически се чувства прекрасно и вече с нетърпение очаква надпреварата.

В Доха тя ще стартира единствено в по-силната си дисциплина - 200 метра. Шампионатът на планетата започва на 27 септември. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари