Иван Григоров напусна ГЕРБ

7
Зам. кметът напуска партията заради избора на Диана Иванова за кандидат кмет на Русе
Зам. кметът напуска партията заради избора на Диана Иванова за кандидат кмет на Русе

Зам.-кметът Иван Григоров, който бе организационен секретар на общинската структура на ГЕРБ, вчера е напуснал партията.

Новината бе потвърдена от самия Григоров, който се влива в редиците на СДС.

"Никой не ме търси и не участвам в подготовката за предстоящите местни избори. Затова ще работя със СДС".

Решението му за напускане на партията е продиктувано и от избора на Диана Иванова за кандидат кмет на Русе при наличието на други достойни членове на ГЕРБ и назначението и въпреки малкото гласове в нейна подкрепа на номинационното събрание.

Иван Григоров е сред учредителите на партията на Борисов в Русе и бе дълги години председател на предизборния щаб на ГЕРБ. След назначаването на новия общински ръководител Росен Даскалов Иван Григоров публично изрази несъгласието на местното ръководство с промените, което доведе и до вътрешни разногласия. В резултат той не бе включен в листата на ГЕРБ за общински съветници и дори имаше слухове, че искат да го изключат от партията.

"Никой не ме търси и не участвам в подготовката за предстоящите местни избори. Затова ще работя с коалиционния партньор на ГЕРБ - СДС, където ми е отредено и трето място в листата за общински съветници.", казва Иван Григоров.

В крайна сметка Иван Григоров е взел решение сам да напусне ГЕРБ и да застане зад СДС, която определи като партньорска партия. Както е известно, двете формации на национално ниво имат коалиционно споразумение. Според самия Григоров Елеонора Николова е по-подходящ кандидат за кмет на Русе от предложението на ГЕРБ Диана Иванова. Очаква се Иван Григоров да бъде в първата тройка на листата за съветници на СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари