Иван Гешев: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички

0
Опитът на един неуспял политик да щурмува "зимния дворец", не беше успешен. Това е проблем на други институции, настоя обвинител №1
Опитът на един неуспял политик да щурмува "зимния дворец", не беше успешен. Това е проблем на други институции, настоя обвинител №1 Видео: БНТ

Главният прокурор Иван Гешев коментира скандала с Христо Иванов и негови съпартийци, след като във вторник, при опит да стигнат до плажа в база "Росенец", те бяха спрени от охранители, за които президентът Румен Радев обяви, че са от НСО.

"Опитът на един неуспял политик да щурмува "зимния дворец", не беше успешен. Това е проблем на други институции", настоя обвинител №1, предава БНТ.

Той заяви категорично, че прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички и допълни, че наближава изборна година, но по думите му сме в предизборна ситуация доста по-рано.

"Политиците правят най-доброто, но ако това е най-доброто – всеки да си прави изводите. Политиците не ме вълнуват – дали става дума за това лице с гумената лодка, за президента или министър-председателя", отсече Гешев.

Главният прокурор добави, че НСО е на подчинение на президента и ако има данни за престъпления, то прокуратурата ще работи, но какво се случва в НСО е работа на президента.

Главният прокурор коментира и темата с незаконния боклук. По думите му такава практика не може да бъде допускана никъде другаде в Европейския съюз.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, че могат да си позволят всичко без последствия", заяви категорично Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари