Иван Гешев награди свои подчинени за добрата им работа по делото „Хитрино“

0

Главният прокурор Иван Гешев награди окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и следователите от Националната следствена служба Мариан Маринов и Валери Ставрев за отлична работа при разследването на влаковата катастрофа в с. Хитрино от края на 2016 г.

В резултат на проведеното разследване и събраните доказателства бяха постигнати ефективни осъдителни присъди на двамата подсъдими – локомотивните машинисти. Те получиха наказания съответно по 15 и 10 години „лишаване от свобода“ и отнемане на правото да упражняват професията си за период от 17 и 12 години.

Главният прокурор Иван Гешев награди още прокурора от Районна прокуратура-Варна Нора Славова и следователя от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Варна Евгения Дъбнишка-Вълчева. Те са отличени за работата им по случай, в който адвокат от Варна е измамил 12 души, които ощетил общо с над половин милион лева. В резултат на събраните доказателства обвиняемият е получило ефективна присъда от 7 години затвор и конфискуване на половината от имуществото му. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари