Иван Гешев е получил персонална заплаха от руската хакерска група Killnet

0
Ако се притеснявах от заплахи, нямаше да съм прокурор, отвърна главният прокурор
Ако се притеснявах от заплахи, нямаше да съм прокурор, отвърна главният прокурор Снимка: БГНЕС

Ако се притеснявах от заплахи, нямаше да съм прокурор, отвърна главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев е получил заплаха във връзката с хакерската атака от почивните дни.

"Не съм чел, но ме уведомиха, че на Telegram канала на хакерската група Killnet е публикувано изявление, на което съм посочен като персонална цел." Това каза пред радио "Фокус" Иван Гешев.

"От една страна, в рамките на шегата, може би е хубаво да звъннете на Христо Иванов и да го питате и той какво мисли. Много интересен факт е, че, освен атаките от граждани на Руската Федерация - българската прокуратура и персонално главният прокурор в продължение на 2 години са подложени също на такива атаки от политически сили, които би трябвало да изповядват евроантлантическите ценности. За мен това е интересен факт, надявам се да е обикновено съвпадение, но вече започва да става притеснително", каза той пред радиото.

"Ако се притеснявах от заплахи, нямаше да съм прокурор. Това не са първите заплахи, тук се нареждат цяла плеяда от олигарси, тези хора от Руската Федерация. Откъде идват тези заплахи - не знам, само ще припомня, че българската прокуратура установи много случаи на шпионаж, имаше задържани лица в НС, в МО, във Военото разузнаване, за които има предположение, че са работили за ГРУ (Руското разузнаване)", уточни главният прокурор Иван Гешев, цитиран от агенцията.

Заплахата срещу главния прокурор бе отправена късно в неделя, като преди това хакерите написаха реакция на съобщението на Прокуратурата, че личността на хакера, осъществил кибератаката, е установена. "Половината свят ме издирва от повече от 7 месеца, а някакъв пиян българин ме бил открил за три часа", гласеше коментарът.

Малко по-късно в канала бе пуснато следното съобщение на български и руски: "Аз съм Killmilk, в лицето на организатора на хакерската група Killnet, официално поемам цялата отговорност за нанасянето на особено тежки щети на мрежовата инфраструктура на българското корумпирано правителство. И обявявам официално: Главен прокурор на Република България Иван Гешев - Майната ти!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    hahahahah Тази "новина" искрено ме разсмя! Сякаш гешеф се е стреснал, че може да покажат и неговите кюлчета?! Според други източници заплахата вероятно, вероятно, вероятно е от сащ, които са му ядосани за много други........
  • 1
    1
    Трънчо
    Самогончик не прощава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари