Иван Демерджиев: По случая с Георги Мараджиев се работи от месеци

0
Срещу задържания по-рано днес кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив се води разследване
Срещу задържания по-рано днес кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив се води разследване Снимка: БГНЕС

Срещу задържания по-рано днес кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив се води разследване

"Има събрани множество доказателства за корупция и всички действия, извършени на терен са съгласувани с областния директор и окръжния прокурор на Пловдив. Не става въпрос за операция от днес за днес, а по случая се работи от септември месец".

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на изслушването си в Комисията по вътрешен ред и обществена сигурност, съобщи News.bg.

Той отговор на въпрос на бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за днешния арест на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев за престъпления за корупция. Мараджиев е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив.

Демерджиев обясни, че не е задържан само кметът на Стамболийски, а са задържани повече души. Акцията се провежда не от днес, а по случая се работи от месеци.

Той увери, че МВР ще участва активно в разследването на корупционни престъпления.

На въпрос за организацията на работата на патрулите по противодействие на престъпността, вътрешният министър обясни така: "Аз толерирам използването на личното оръжие или всякакви средства за противодействие на престъпността, по протокол".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари