Иван Демерджиев: Няма опасност от нова мигрантска вълна след земетресението в Турция

0
Експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори
Експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори Видео: NOVA

Експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори

Няма опасност от нова мигрантска вълна към България след земетресението в Турция. Това каза министър Иван Демерджиев при посещението си във Враца, предава NOVA.

По данни на външното ни министерство много граждани на южната ни съседка, установили се в Западна Европа, искат транзитно да минат през наша територия, за да помогнат при разчистването на щетите. Затова е създадена организация за бързо издаване на визи. А експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори.

Председателят на Софийски форум по сигурността Йордан Божилов заяви, че на този етап трудно можем да говорим за мигрантски вълни, породени специално от земетресението и щетите.

Не може да се изключва, че различни лица или групи, включително даже да не са от тези региони, които са пострадали, могат под прикритието или позовавайки се на земетресението и разрушенията, да опитат преминаване в Европа“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари