Иван Демерджиев: МВР се чисти от нарушители

0
Кога други системи в държавата ще го последват?
Кога други системи в държавата ще го последват? Снимка: БГНЕС

Кога други системи в държавата ще го последват?

В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двата полицаи, съпричастни към катастрофата, причинена на Околовръстното шосе от Димитър Любенов, потвърди пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. На двамата служители на МВР са отнети служебните карти и личното им оръжие.

"Изключително бързо "Вътрешна сигурност" направи всичко необходимо. Първо стана ясно от медиите, че вероятно има съпричастност или странно поведение на полицейски служители на място, визираше се една служителка особено, за която имаше данни, че се е държала по неадекватен начин. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама полицай, този патрул е нарушил служебните си задължения и е процедирал по начин, неприемлив от наша гледна точка.

Няма данни, няма камери, които да са заснели предаване на сума пари. Има установено паралелно движение за определен период от време", уточни вътрешният министър.

Иван Демерджиев отбеляза, че разбиранията им "за скорост с прокуратурата са различни" и "те доста често подхождат по-лежерно".

"Как да градим доверие в тази ситуация? Как да градим взаимодействие в тази ситуация? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат с цел да бъде дискредитирана едната страна", каза той по повод разследването на катастрофата и размяната на реплики с прокуратурата.

Демерджиев отправи въпрос кога друга система в държавата ще последва МВР и "ще идентифицира хората, които не изпълняват служебните се задължения или ги нарушават" и "колко години трябва да чакаме за това".

"В другите системи тези неща се случват в не по-малък обем. МВР не може да дава храна, да е на прицел, след като МВР ежедневно се чисти от тези хора. (…) Г-н Гешев иска това положение да продължи. То е много комфортно за следствие, за прокуратура, за съд. Не е комфортно за обществото обаче, не е комфортно за държавата. В момента основно се прекрачват етични граници."

МВР е честен партньор. Всичко, което знае, своевременно стига до прокуратурата, подчерта вътрешният министър. Той е дал указания на шефовете на областните дирекции да му се докладват случаи, в които действията на МВР се саботират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    daskal
    Харесва ми това "двата полицаи".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари