Иван Демерджиев инспектира ГКПП „Дунав мост“ – 2

0
Вицепремиерът посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за облекчаване на тежкотоварния трафик
Вицепремиерът посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за облекчаване на тежкотоварния трафик Снимка: Пресцентър МВР

Вицепремиерът посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за облекчаване на тежкотоварния трафик

Министър Иван Демерджиев и заместник-министър Венцислав Катинов се срещнаха днес с ръководни служители на видинската полиция. Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. В хода на разговорите министърът подчерта необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност – конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото съоръжение при Видин – Калафат. При инспекцията на ГКПП „Дунав мост-2“ те се запознаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични полицаи. "Контролно – пропускателният пункт работи на пълен капацитет, но трафикът остава интензивен", съобщи комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РДГП - Русе и уточни, че за денонощие през пункта в посока Румъния преминават по около 1400 автомобила. „Абсолютно неприемливо е струпването на километрична опашка от товарни автомобили, това е наказание за всички“, категоричен бе министърът и посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за постигане на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили.

На последвалата работна среща в областната администрация министърът и областният управител коментираха текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за предстоящите избори и конкретни действия за решаване на въпроса с тежкотоварния трафик на ГКПП „Дунав мост-2“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари