Иван Бакалов: Зорлем тикат ИТН към прегръдка с ГЕРБ

1
Ще се намерят специалисти по задкулисие и тънки политически сметки, които ще доказват, че ГЕРБ всъщност не е мафия, по-добре от ИТН, и е време за диалог с Борисов
Ще се намерят специалисти по задкулисие и тънки политически сметки, които ще доказват, че ГЕРБ всъщност не е мафия, по-добре от ИТН, и е време за диалог с Борисов

Много се коментира интервюто на Слави Трифонов и някои ме подканят и аз да го коментирам. Защо? Толкова ли е важно? И аз?

Не го гледах, няма да го пускам специално, прочетох какво казва в медиите.

Интервюто може да е важно за избирателите, които подкрепят ИТН. Види се, важно е и за онези, които не ги понасят - още един повод да си кажат по нещо за чалгаря Слави. За едни се е изложил, за други - напротив.

Вълненията с това интервю се дължат от неволно сравнение с Борисов. Само че това е погрешно сравнение. Борисов беше премиер, когото показваха всяка вечер по телевизията, освен това правеха извънредни включвания от пресконференциите му и дори като беше премиер в оставка.

Слави Трифонов не е бил премиер, няма и да бъде, не се е и кандидатирал за такъв. И не е бил показван в новините всяка вечер като премиер, освен в собственото си шоу, докато беше водещ.

Но щом толкова се вълнуват от негови интервюта, значи и в момента го имат за най-влиятелния политик. На изборите през април му се ядосваха защо не е направил правителство с 48 депутати, задкулисието му наредило и т. н. На изборите през юли му се ядосваха защо предлага правителство с 65 депутати, задкулисието му наредило и т. н. Като кажа нещо такова, веднага някой ме упреква, че ги защитавам. Само припомням какво се коментираше.

Дали ще е втора или трета политическа сила, но без ИТН ще са невъзможни конституционни промени и дори съставяне на правителство. Това не е защита на ИТН, а проста констатация, както, че в края на август луната е полупълна, намаляваща.

Всъщност, може да съставят правителство и без ИТН, ако то е с участието на първия мандатоносител - бъдещият победител в следващите избори - ГЕРБ. Съдейки по големите медии (те още обслужват Борисов), точно за това подготвят почвата.

И ето, по това вече мога да кажа по-категорично мнение: това е все едно да правиш коалиция с мафия. Не може да има консенсус между правова държава и престъпник.

Но ще се намерят специалисти по задкулисие и тънки политически сметки, които ще доказват, че ГЕРБ всъщност не е мафия, по-добре от ИТН, и е време за диалог с Борисов. Едно фтиче проф. Дичев вече изчурелика тази идея. Зорлем тикат и ИТН към прегръдка с ГЕРБ. Все някой ще се прегърне с Борисов. Дали за първи, дали за втори път. Иначе няма правителство и след трети поред избори в една година. Ще поставим световен рекорд.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари