Иван Бакалов: В България не могат да създадат каквато и да е ваксина по една проста причина

1
Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас няма толкова доброволци
Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас няма толкова доброволци Снимка: iStock

Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас няма толкова доброволци

В България не могат да създадат каквато и да е ваксина по една проста причина. Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас преобладаващата част от населението смята, че ваксините са вредни, убиват, не са проверени още и т. н. Няма да се намерят достатъчен брой доброволци за изпитанията.

"Пфайзър" изпита ваксината си на 24 хил. души, на още толкова сложи плацебо. И в Русия изпитанията на тяхната ваксина са били на 18 хил. души. С английската ваксина е подобно. В Китай - три ваксини, да не ги мислим.

У нас не могат да се намерят толкова хора.

В миналото с първите ваксини в Европа е имало армии доброволци за изпитания, а сега - аааа, тия ваксини са много бързо направени, не са надеждни, лъжат ни, чипират ни, тровят ни.

Е, всеки да си избира, да оцелява по Дарвин. В Израел ваксинираха вече към 1,5 млн. души, ваксинират по 100 хил. на ден. Щото са прост народ. 

Може би това намаляване на населението на света, за което тръбят, че били измислени ваксините, ще се осъществи именно чрез отказа на част от хората от ваксини. Този няма да е последният вирус в този век.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари