Ивайло Мирчев: Притеснително е, че българската прокуратура ще се занимава с разследването на Борисов

2
Той подчерта, че прокуратурата в България се използва като бухалка за неудобните
Той подчерта, че прокуратурата в България се използва като бухалка за неудобните Снимка: Bulgaria On Air

"Много е притеснително, че българската прокуратура ще има нещо общо с разследването на бившия премиер Бойко Борисов"

Това заяви народният представител от “Демократична БългарияИвайло Мирчев в ефира на Bulgaria On Air.

“Всичко свързано със спецпрокуратурата и който и да е клон на българската прокуратура за мен означава само едно – замитане под килима. Нищо друго няма да се случи. Ще се направи нов опит да се замете и този казус”, заяви той.

Ивайло Мирчев допълни още, че за него няма значение какво е казала спецпрокуратурата за задържането на Борисов, защото именно тя и спецсъдът са допуснали голяма част от измамите. Той подчерта, че прокуратурата в България се използва като бухалка за неудобните.

“Оттук нататък спецсъдът и спецпрокуратурата ще бъдат закрити. Делата минават в нормалния съд и вече няма да бъдат използвани за бухалки. Не трябва също да позволяваме нови главни прокурори като Иван Гешев, които да концентрират властта и да обслужват мафията”, каза още той.

Ивайло Мирчев заяви, че очаква да бъдат повдигнати обвинения и към бивши министри на ГЕРБ.

“Нервността на депутатите от ГЕРБ е в резултат на това, че половината от тях са следващите. И те го знаят много добре. Защото са били министри и подписите им стоят под документи”, заяви Мирчев.

Ивайло Мирчев заяви, че действията на МВР не са били съгласувани с коалиционните партньори и те не са били информирани за ареста на активистите на ГЕРБ.

“МВР трябва да действа самостоятелно. Не може коалиционните партньори да решават дали да ударят Бойко Борисов или някой друг. МВР решава има ли доказателства. В момента в който има доказателства, предприема следващите ходове”, каза той.

“Мисля, че България по-добър вътрешен министър не е имала отдавна. Бойко Рашков е смел човек и трябва да го признаем. Имаше една машина за купуване на гласове от ДПС и ГЕРБ. Бойко Рашков беше човекът, който буквално унищожи тази машина”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    tolkoz debel
    che edva se sabira na kartinkata puk ima mnenie svinqta... da q zakolqt prosto i nqma da kvichi
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари