Ивайло Мирчев: Не е имало хакерска атака за преброяването

0
Това е някой с много пари може да инвестира, за да събори определена инфраструктура. И това е предотвратимо, обясни депутатът
Това е някой с много пари може да инвестира, за да събори определена инфраструктура. И това е предотвратимо, обясни депутатът Снимка: © Actualno.com

"Много пропуски има в системата за електронно преброяване".

Това коментира в предаването „Ден до пладне“ по БНР председателят на ресорната парламентарна комисия и бургаски депутат Ивайло Мирчев. Проблемите не се дължат на хакерска атака, посочи той:

Това е т. нар. DDoS атаки, които представляват рязко увеличаване на натоварването върху конкретен сайт. Това, обаче, не е хакерска атака. Това е някой с много пари може да инвестира, за да събори определена инфраструктура. И това е предотвратимо. Тоест – има технологичен механизъм, по който това да се предотврати. За съжаление, хората, които стоят зад електронната платформа за преброяване не са си свършили работата коректно“, поясни Мирчев.

"Не става въпрос за претоварване от прекалено много желаещи да влязат в системата, категоричен бе Ивайло Мирчев. Има и проблем с връзката между НСИ и останалите институции", добави той. Това е и причината, когато хора се опитват да се регистрират, при въвеждане на данните им, да излиза съобщение, че човек с такива данни не е открит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари