Ива Митева: 90% ще има кабинет и четворна коалиция

0
Един от лидерите на ИТН открехна завесата за възможен премиер - Стефан Янев
Един от лидерите на ИТН открехна завесата за възможен премиер - Стефан Янев Видео: NOVA

Един от лидерите на ИТН открехна завесата за възможен премиер - Стефан Янев

Бившата шефка на парламента Ива Митева от ИТН заяви в студиото на NOVA, че вероятността този път да се състави правителство е 80-90%. Освен това тя призна, че харесва Стефан Янев, с когото е работила, "диалогичен и умерен", който би бил подходящ и за четирите страни. Но подчерта, че това е нейно лично мнение. Ива Митева каза още, че са си научили уроците от предишните опити за съставяне на правителство.

Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото, тичайки, ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза още Митева.

Що се отнася до прогнозите на социолозите за значителен спад на ИТН Митева каза:

Не вярвам на социологията, защото обстановката е много динамична. Нека видим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще трябва да управляваме”.

Каква е правната рамка в спора межди ДБ и ЦИК в Стара Загора?

В Изборния кодекс е записано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. Там няма значение подписът, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с приносител. Дадени са указания на приносителя да ги представи и по електронен път. Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, коментира Митева в качеството си на юрист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари