Италия забранява на неваксинирани лекари и зъболекари да работят

1
Италия изисква всички здравни работници да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19
Италия изисква всички здравни работници да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 Снимка: БГНЕС

Италия изисква всички здравни работници да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19

Около 1900 италиански лекари и зъболекари са отстранени от професионалната асоциация на страната, тъй като не са спазили закон, който изисква от тях да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, включително и с подсилваща ваксина, съобщава АП, цитирана от News.bg

Това възлиза на 0,4% от членовете, но федерацията казва, че около 30 000 други членове все още не са завършили ваксинациите си. Федерацията отбеляза, че някои от тях не нарушават закона, тъй като може да са дали положителна проба и все още не могат да получат ваксина или може да имат здравословни причини, поради които не могат да бъдат ваксинирани. Други пък чакат, докато отговарят на условията да получат бустер доза поне четири месеца след последната им ваксина.

Италия изисква всички здравни работници, учители, полицаи, членове на въоръжените сили и тези, които предоставят услуги на жителите на старчески домове, да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19. Страната също така изисква всички хора на 50 или повече години да бъдат напълно ваксинирани или наскоро възстановени от заболяване, за да имат достъп до услуги като обществен транспорт.

Здравните работници трябва да получат бустер, за да бъдат напълно ваксинирани, съгласно закон, постановен от италианското правителство миналия месец.

Спирането на неваксинираните от професионалната федерация на лекарите "не е предназначено да бъде наказателно", каза Филипо Анели, президент на федерацията. "Целта е, както казва законът, да се защити общественото здраве и да се поддържат адекватни условия за безопасност при предоставяне на грижи".

За да почете жертвата, която лекарите на Италия направиха в грижите за пациенти с COVID-19, федерацията изброява имената на всички свои членове, починали от вируса, 366 имена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари