Италианците вече проявяват интерес към летище Щръклево

2
Това стана ясно от провелата се среща между кмета Пенчо Милков и  посланика на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара
Това стана ясно от провелата се среща между кмета Пенчо Милков и посланика на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара Снимка: Община Русе

Италианците ценят високо кръстопътното положение на Русе и имат големи надежди за развитието на нашия регион при възстановяване на пътническите и карго полети от летище Щръклево

Това стана ясно от провелата се среща между кмета Пенчо Милков и  посланика на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара. Тя бе придружена от председателя на Конфиндустрия България Роберто Санторели, Мария Луиза Мерони - председател на Конфиндустрия Източна България, и Андре Конто- представител на фирмата „МБМ Металуърк“, основана през 2005 г. в Русе.

Изграждането на трети мост на река Дунав, възможностите за развитие на интермодален транспорт в общината и подкрепата на местната власт към италианските инвеститори бяха сред основните теми на разговора.

Според кмета представителите на бизнеса трябва да настояват за разкриването на дуални паралелки в средните училища и заяви готовност да им съдейства, за да останат и работят младите русенци в града.

И двете страни оцениха високо кръстопътното положение на Русе и изразиха големи надежди за развитието на целия регион при възстановяване на пътническите и карго полети от летище Щръклево.

Н. Пр. Дзара разказа за плана си за популяризиране на италианската култура и изкуство в България чрез музика. От своя страна Пенчо Милков отправи официална покана към гостите да посетят града по време на 60-ото юбилейно издание на емблематичния за Русе фестивал за класическа музика “Мартенски музикални дни”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари