Италиански пилот с инфаркт приземи самолет, но после издъхна

3

Успява да спаси живота на возещия се в него кинооператор

Италианският пилот Ренато Форначари получи инфаркт по време на пилотирането на двуместен ретро самолет „Тайгър Мот”, ангажиран за снимките на филм в област Венето. Въпреки че се почувствал зле, 73-годишният Форначари успял да приземи аероплана на летището в Азиаго и да спаси намиращия се в него кинооператор. Едва след това пилотът рухнал върху командния пулт и издъхнал, пише вестник 24 часа.

Самолетът стигнал чак до тревните пространства на летището „Ромео Сартори”, но останал здрав. Операторът Марко Виньони бил в шок от случилото се. Двамата участвали в снимките на филм за Втората световна война „Несъществуващият остров, истинската история на войника Питър Пан” на режисьорите Джан Филипо Педоте и Джилиано Карли.

Разбити сме, спряхме снимките на филма за ден, защото не бяхме в състояние да продължим”, казаха от снимачния екип пред италианските медии.

Ренато, по професия архитект, бил пилот експерт и познавал прекрасно историческия самолет, който управлявал. В Италия има малко на брой подобни двуместни самолети. Форначари в миналото работел за хуманитарни мисии и пилотирал непрекъснато самолети между Италия, България и Румъния.

Ако съм жив, приносът е на Ренато. Той спаси мен, самолета и кой знае още колко хора. Ако инфарктът го беше поразил няколко минути по-рано, кой знае какво щеше да се случи”, каза спасеният оператор. Според него по време на полета облаците били много ниски и чул как Ренато казва, че видимостта е лоша и трябва да се върнат на летището в Азиаго, защото заснетият материал нямало да стане добре. Преди да започне да се приземява, Ренато направил впечатляваща маневра. „Мисля, че в този момент той все още беше добре”, допълнил Виньони. Веднага след това се почувствал зле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари