Италиански град забрани Google Maps

0
Твърде много хора са се изгубили, следвайки указанията на приложението
Твърде много хора са се изгубили, следвайки указанията на приложението

 Италиански град забрани използването на Google Maps, след като „твърде много“ хора са се изгубили, следвайки указанията на приложението, съобщава T+L.

Твърде много седани и малки автомобили закъсват по непроходими пътища, понякога това се случва дори и с високопроходими пътни превозни средства“, заявява кметът на Бауне Салваторе Кориас пред агенция Ansa.

Всичко това се случва, защото следвате предложенията на Google Maps, които по нашите пътища често подвеждат“, допълва той.

Град Бауне се намира на остров Сардиния и е известен с невероятните си морски планински пейзажи.

Но когато посетителите следват указанията на Google Maps, в опит да им се насладят, може да се окаже, че шофират по тясна, пешеходна пътека, без начин да обърнат колата.

Последният инцидент включва двойка във ваканция, която трябва да бъде спасена от спешните служби, след като седанът им Porsche засяда на планински път.

Спасителните акции са скъпи не само за града, но и за пътуващите, които също така трябва да покрият и всички щети, нанесени на превозните им средства. През последните две години, според Кориас, са осъществени 144 спасителни мисии.

За да отстрани проблема, градът поставя табели покрай пътища, които гласят: „Не следвайте указанията на Google Maps.“ Местните власти се обръщат и към източника на дезинформацията.

Свързахме се с Google, за да коригират картите", казва Кориас пред Ansa. „Те отговориха, че ще проверят, но все още не сме виждали нищо конкретно да се прави.

Говорител на Google казва за Travel + Leisure, че искат да разрешат проблема.

„Ние знаем за проблем в Сардиния, при който Google Maps маршрутизира някои шофьори по пътища, които могат да бъдат трудни за преодоляване. В момента работим с местната власт за разрешаване на проблема и проучваме начините, по които можем по-добре да сигнализираме на шофьорите за този вид терен," посочват от компанията.

Бауне не е единственият град в Италия, на чиято територия Google Maps може да заблуди шофьорите. Големи обърквания се получават и във Венеция.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари