Историческият парен локомотив тръгва за София

4
Транспортирането ще се извърши по релсов път от "Булмаркет"
Транспортирането ще се извърши по релсов път от "Булмаркет" Снимка: Жанета Йорданова

Историческият парен локомотив от времето на втората световна война, който пристигна за ремонт в България по река Дунав, в неделя  тръгва по релсов път от Русе към София.

Булмаркет рейл карго” е избрана за превозвач на  140-тонния парен локомотив от виенската фирма-собственик TransEurop Eisenbahn AG, представлявана от инж. Йоханес Клингс.  

Локомотивът е без работеща спирачна система и това налага да се придвижва в състава на влак, който може да осигури безпрепятственото му придвижване до София, където ще се направи цялостният му  ремонт.

Транспортирането ще се извърши със скорост до 60 км/ч и периодични технологични спирания на няколко гари по трасето Русе-София.

На 24.02.2019 г.,  неделя от 10:00 до 15:00 часа ще се извърши последен предпътен преглед на парния локомотив, инструктаж на влаковата бригада и композиране на влак, който ще се движи като „Международен товарен влак“ с №20690.

Първият престой на легендарната парна машина е на пътническа гара Русе-Разпределителна от 15:36 до 15:50 ч., където  може да бъде разгледан. Крайната гара в София е Подуене и се очаква локомотивът да пристигне там утре  около 5 часа сутринта.

Дължината  на цялото трасе, което ще измине парният локомотив между Русе и София е 417,714 км, а обратният път към Виена машината ще измине на собствен ход след 9 месечен ремонт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари