Истанбул се възстановява след бурята

1
Наводненията за кратко спряха фериботните услуги, свързващи азиатската и европейската страна на града
Наводненията за кратко спряха фериботните услуги, свързващи азиатската и европейската страна на града

Истанбул се възстановява след бурята, пише англоезичното издание на турския вестник Hurriyet, цитирано от агенция Фокус.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу каза на 18 август, че общината ще обследва инфраструктурата на града, след като бурята и последвалото наводнение доведоха до смъртта на един човек.

„Това беше предупреждение ... Разговарях с нашия генерален секретар на общината. Казах: „Незабавно предприемете работа по отношение на инфраструктурата, като извикате всички съответни звена “, каза Имамоглу пред репортери в Координационния център за бедствия на истанбулската община.

„Нашата инструкция ще бъде следната: Ще бъде предприета работа за определяне на районите, изложени на риск от такива бедствия в историята на Истанбул през последните 20-25 години. Като се имат предвид всички тези области, ще бъдат изброени средносрочните и дългосрочните предпазни мерки. Ще информираме пресата по този въпрос “, каза Имамоглу.

Проливни дъждове в Истанбул на 18 август наводниха няколко квартала, като един човек е намерен мъртъв след оттичане на водата. Пешеходният подлез на площад Еминьоню беше наводнен, като магазините вътре претърпяха големи щети.

Наводненията засегнаха и историческия пазар "Капалъ чарши" - един от най-старите покрити пазари в света - собствениците на магазини бързаха да евакуират водата.

Бездомен мъж бе намерен мъртъв под моста Ункапанъ след изтичане на водата.

Много коли бяха заседнали в наводнените улици и бяха изтеглени от екипи на пожарната. В един район паркиран автомобил падна в яма, която силния дъжд предизвика на пътното платно.

Както при предишните обилни валежи, морето наводни площад Юскюдар, създавайки гледка, сякаш морето е завзело сушата.

Наводненията за кратко спряха фериботните услуги, свързващи азиатската и европейската страна на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари