Испания изпраща 130 военни и 4 изтребителя в България

0
Испанските изтребители, техника и военни ще останат в България до края на месец март
Испанските изтребители, техника и военни ще останат в България до края на месец март

Испанските военновъздушни сили изпращат в България 130 военнослужещи и 4 изтребителя "Юрофайтър Тайфун"

Самолетите и екипажите ще изпълняват задачи по усилена охрана на въздушното ни пространство съвместно с българските военни до края на месец март. От Министерството на отбраната съобщиха, че първите испански изтребители се очаква да кацнат до края на седмицата в Авиобаза "Граф Игнатиево".

Изтребителите "Юрофайтър Тайфун" на испанските ВВС ще пристигнат тук в петък, предаде БНТ

С тях идват и 10 пилоти. Дежурните екипажи заедно с българските им колеги, които летят на МиГ-29, ще изпълняват задачи по зона за дежурство във въздуха, прехват, визуално опознаване и съпровождане. В същото време българските ВВС ще продължат да изпълняват националните си ангажименти по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана. От 10 дни наземен състав на испанските ВВС е в авиобазата. Със тирове и транспортни самолети продължават и доставките на необходимото оборудване. Днес пред нашия екип командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев потвърди, че очаква още следващата седмица да започне съвместната работа на българските и испанските екипажи. Направи и важно уточнение - съвместните дежурства ще бъдат на земята, а не във въздуха.

"Съвместното изпълнение на мисията еър полисинг не значи, че самолетите излитат едновременно и летят заедно във въздуха. Съвместна е дотолкова, че на земята ние дежурим по едно и също време. Ако се наложи излитане или българската или испанската двойка дежурни самолети, ако е необходимо едната двойка ще излети да усили другата, но ние не летим в смесени групи. Всеки изпълнява съответната задача и се допълваме във въздуха, но не летим съвместно. Съвместно дежурим едновременно на земята, така че термина не бива да ви заблуждава. Съвместни задачи като тренировъчни мисии по време на ученията в България това е нещо различно. Това е бойна мисия в мирно време", заяви бригаден генерал Николай Русев.

Испанските изтребители, техника и военни ще останат в България до края на месец март. Те ще излитат и кацат само в авиобаза "Граф Игнатиево". При изпълнение на съвместните задачи по охрана на въздушното пространство българските дежурни изтребители ще се ползват с приоритет.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    „Щит-82“
    Участвал съм в „Щит-82“, което бе най-голямото стратегическо учение на територията на България. Който си мисли, че войната е шега, нека да погледа тези кадри от учението тогава: https://www.youtube.com/watch?v=cHiCJAkAm6Y
  • 1
    10
    Ай сиктир ве
    То останаха ли русороби? Не изпукаха ли тези дъртаци?!? СПИРАЙТЕ ИМ ПЕНСИЯТА БЕ!
  • 2
    9
    до предния майкопродажник
    Гошо не е нужно да казваш, че си прост. Личи си отдалеч
  • -1
    8
    До 2-ри,3/5 и т.н.
    ,Аз съм бай Ви Гошо простия овчар.Като дойдат на моста ще изпратим вас антирашистите да ги посрещате с хляб и сол както посрещате говедарите.Ще играете КаЗаЧоК.Много приказки на пазара и най вече от ожълтени дупета на които още има следи от памперс.
  • 2
    7
    до 6
    Ти не си българин, бе робе! Ти гледаш на кого да се огъзиш и пак си избрал погрешният чеп, който си си вкарал. Българите сме българофили, а ти си тъпанар.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари