„Ислямска държава” разпространи видеозапис с атентатора от Париж

0
При атаката във френската столица в събота вечер загина един човек, а други четирима пострадаха сериозно
При атаката във френската столица в събота вечер загина един човек, а други четирима пострадаха сериозно Видео: bTV

Групировката „Ислямска държава”, която пое отговорност за нападението с нощ в събота вечер в Париж, разпространи видеозапис, в който млад мъж, представен като извършител на атентата, се заклева във вярност към джихадистката организация, предаде Франс прекс.

Пропагандната агенция на „Ислямска държава” – „Амак” публикува видеоклип, който показва млад мъж с качулка и черна маска, скриваща по-голямата част от лицето му, който се заклева във вярност към лидера на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади, предава bTV.

Той призовава мюсюлманите от Европа да отидат на територията на „Ислямска държава” или, ако не успеят, да извършват атаки у дома: „Те затвориха вратата за хиджра (емиграция) пред нас, затова ги ударете у дома”, предаде ДПА.

Той се обръща към своите „братя муджахидини” на френски, примесен с отделни фрази на арабски: „Бъдете силни, защото победата е близо, по волята на Аллах”.

По думите му атаките срещу Европа са отговор на въздушните удари срещу „Ислямска държава”, в които Франция е участвала активно.

Мъжът се обръща към французите: „Вие първи започнахте за убивате мюсюлмани, а когато ви отвръщат, хленчите. Ако искате това да спре, окажете натиск над своето правителство”.

Автентичността на записа не може да бъде потвърдена, отбелязва ДПА.

При атаката във френската столица в събота вечер загина един човек, а други четирима пострадаха сериозно.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари