Искрен Веселинов: Ако ГЕРБ не приеме концепцията за ромите, минаваме в опозиция

0
Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението
Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението Видео: БНТ

В студиото на „Още от деня“ депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО няма да остане в управлението, ако не бъде приета някаква концепция за интеграция на ромите.

По думите му, конкретната концепция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов не е „свещен текст“ и може да претърпи промени, информира БНТ.

Концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите е само предложение, като е изпратена до министри и премиера. Тя не е била обсъждана на коалиционен съвет нито с ГЕРБ, нито на „малката коалиция“, допълни Веселинов.

Институциите имат достатъчно правомощия, но не ги изпълняват. Има обаче дефицити на закони и политики, което трябва да се коригира и това е смисълът на концепцията, която стъпва на съществуваща нормативна база, изтъкна Веселинов, коментирайки нуждата от подобна концепция.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“, ВМРО: Освен права, трябва да има и задължения.

Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в такова управление“ - така Искрен Веселинов коментира вероятността концепцията да не бъде приета. Със сигурност ВМРО ще излезе от управлението, ако не се приеме концепция за борба с маргинализирането и „гетоизацията“, уточни Веселинов, но допълни, че предложената концепция „не е свещен текст“ и той може да бъде редактиран след широка дискусия и след като министерствата върнат становищата.

По думите на Веселинов интеграцията на ромите включва признаване на закона, чувство за отговорност и социализация.

Обединените патриоти са единни около становището да се спазва изборният закон и да поиска нов състав на ЦИК, заяви Веселинов, но уточни, че на заседанието на групата са присъствали НФСБ и ВМРО без представители на „Атака“, изтъкна той.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“, ВМРО: Сигурен съм, че вотът ще бъде честен. Не споделям истеричната реакция на БСП как този ЦИК непременно ще промени вота или гласуването в комисиите. Това не са предпоставки за фалшифициране на вота.

Хибридни атаки са възможни - не само от Русия, но и от Турция, което е причина за резервациите на ВМРО спрямо електронното гласуване, изтъкна Веселинов. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари